26. Jun, 2013

Här kan du läsa om Skylanders-kullen som föddes 2013. Fortsättning i valpbloggen

22. Jun, 2013

Valparna 4-5 veckor

Nu är det minsann full rulle i valphagen! Tjejerna är nu ute i köket och vardagsrummet flera gånger om dagen. De börjar bli riktigt snabba :-) De busar och springer lyckliga som kalvar på grönbete. Att komma utomhus var ingen "big deal" och de har bekantat sig med både grann-barnen och gräsklipparen. Spännande att gräva i gräsmattan och tugga på tuggben. Phoebe har börjat bli lite mer "sträng" mot dem och talar tex tydligt om att när hon har ett tuggben så är det bäst att hålla sig på avstånd. Hon låter dem dia förvånansvärt mycket fortfarande. Med tanke på deras vassa små tänder trodde jag att hon skulle vara mer avvisande nu. De äter vanlig mat 4 gånger om dagen men än så länge är det inga stora mängder utan diandet utgör den största delen av födointaget fortfarande. De har blivit avmaskade och klorna klippta ett flertaltillfällen nu. Ruby har fått agera lektant vilket hon faktiskt skött alldeles utmärkt. Hon älskar att gosa och leka med dem. Hon är faktiskt mycket mer försiktig med dem än vad jag trodde. Valparna är överförtjusta när hon rullar runt och ligger på rygg och leker med dem. Sött! I veckan som kommer flyttar vi upp till landstället i Norrtälje. Där finns en stor tomt med en egen liten sandstrand så det ska bli spännande att se valparna i sin nya miljö. Bilåkningen hoppas jag ska gå bra- de verkar vara tre trygga små individer så jag tror inte det ska bli något problem. Här är några bilder men jag har även lagt till ett par nya under fliken "blandande bilder"

9. Jun, 2013

Valparna drygt 3 veckor

Nu börjar det hända saker i valplådan. Tjejligan har fått komma ut i valphagen och det var verkligen spännande. De har avmaskats första gången och fått smaka lite färskfoder. Mums även om mammas mjölk fortfarande är det bästa här i världen för tre små hungriga cockertjejer. De busar för fullt mellan de långa mat och sovstunderna. Lite vingligt på benen är det fortfarande men de blir stabilare för var dag. De har fått ta emot något besök vilket de tog med ro. De viftar så glatt med sina små svansar och övar mer stor inlevelse på att lek-morras när de brottas och busar med varandra. Jag kan sitta i valphagen hur länge som helst nu- det är fantastiskt att se hur de utvecklas. Jag har lagt fler bilder under fliken "blandade valpbilder".

Valparna 2 veckor

29. Maj, 2013

Nu har alla tre tjejerna öppnat sina små ögon och plirar nyfiket ut i världen. De undersöker gärna mina händer med både mun och tassar. När det är matdags är det full kalabalik innan alla tre hittat "den perfekta spenen" och förnöjt diar tills de proppmätta rullar ihop sig i en klump och somnar som stockar.De har nu tredubblat sin vikt och väger ca ett kilo alla tre nu. Inom ett par dar ska de avmaskas första gången och klorna behöver klippas. De är redan på gång att ta stapplande steg på alla fyra. Lite vingligt men inte illa när man bara är 2 veckor. Phoebe vakar fortfarande som en hök över dem även om hon nu gärna lämnar barnkammaren för lite kel och kortare promenader lite då och då. Det är inte lätt att fota dem som ni ser på resultatet, ska försöka få hjälp så att det kanske kan bli några bättre bilder.

Stopp- stör ej, jag sover!

Hej världen!

Valparna 5 dagar, nya bilder

21. Maj, 2013

Valparna växer så det knakar. Phoebe har gott om mjölk så det råder ingen större konkurrens om maten.

Valparna 5 dgr

Nu har Phoebes valpar kommit till världen. Det blev tre tikar som är svarta med vita tecken. Eventuellt är två av dem tan-tecknade men det är hittills svagt så vi får se hur färgen utvecklas när de blir lite äldre. De äter, sover, bajsar, kissar och blir ompysslade av mamma Phoebe. De verkar väldigt nöjda med sin första tid i livet. Enstaka pip kan höras när de "slåss" om bästa spenen eller om Phoebe är omild i sitt slickande. De är förstås helt bedårande. Svårt att fota svarta hundar och nu vill jag inte störa dem för mycket med en massa fotande i valplådan men det kommer fler bilder såsmåningom.