Penny

Penny- SJ(j)CH Wildphoebes Nighthawk född 2015-04-23. Penny kommer ur Phoebes andra kull och är en riktigt liten pärla. Hon är väldigt mjuk till sitt sätt vilket jag tycker om i kombination med en stor jaktlust. Hon jagar med typisk cockerstil och har visat att hon har många goda jaktliga egenskaper. Hon är en vass markör men är dessutom väldigt lätt att dirigera när det behövs.

Vid 18 månaders ålder vann hon Unghundsderbyt 2016 och blev därmed derby-mästare! Några veckor senare startade jag henne i ökl vilket resulterade i ett 1:a-pris.

I september 2017 fick hon ett första-pris i segrarklass på kaninprov på Gotland och i November 2017 vann hon SM och blev spanielmästare! Året därpå gjorde hon en fantastisk insats på SM på Annelunds gård i Skåne och vann även detta mästerskap. Nu kan hon därmed titulera sig Svensk jaktchampion! 

Trots sin mjukhet är hon väldigt miljöstark och är mentalt stabil i alla situationer. Hon har visat sig vara en fantastisk viltfinnare med sitt effektiva och typiska cockersök samtidigt som hon är spontant stadig vid uppflog. I kombination med ett riktigt stor jaktlust är hon väldigt rolig och lojal att jaga med.
Jag är förstås väldigt förtjust i henne- både som familjehund och jakthund. Hon har haft en kull 2019 där jag sparat en tik- Kate som ni kan läsa om här på sidan. Penny väntar en andra kull i mars 2022. 

Penny är Optigen-testad clear och Laboklin testad clear

Rasdata http://www.rasdata.nu/jaktcocker/hund/2015/s3434215.htm 

Penny 6 mån

Penny på rip-jakt