Jag har studerat 4 år på Lärarhögskolan och har en lärarexamen sedan 1997. Förutom min ett-åriga Hundpsykologutbildning som jag avslutade 1999 har jag gått många kurser inom Etologi, Tävlingslydnad, Jakt, Grundkurs i agility, Hunden som brandvarnare, Speciallsök, Viltspår, Personspår, Första hjälpen för hund, raskunskap mfl.

Sedan 2001 driver jag mitt företag Dog Care Stockholm och "Vinsta hundcenter" som består av fem hunddagis, kursverksamhet, lite hundfoderförsäljning beläget i Stockholm.  Läs gärna mer på  www.vinstahundcenter.com

Min flock hemma består av fyra jaktcockrar som jag tränar jakt och tävlingslydnad med samt man och våra fyra barn. Under jaktsäsongen spenderar jag mycket tid ute i marken på jakt med mina hundar. Vi jagar fasan, rapphöns, kanin och ripa. Det jag älskar mest med jakten är naturupplvelserna, samarbetet med mina hundar och de trevliga stunderna med mina jagande vänner.

Jag startar mina hundar på fältprov för att få ett kvitto på deras jaktliga förmågor, som avelsutvärdering och för att ha mål med jaktträningen. Phoebe som var min första jaktcocker tävlade jag framgångsrikt i tävlingslydnad och på fältprov vann jag mitt första elitklass-prov 2010. 2016 vann jag Unghundsderbyt med min "Penny" och både 2017 och 2018 vann vi SM och blev spanielmästare- något som jag är väldigt stolt över såklart. 2019 lyckades jag och Esther vinna SM i Hubertus-jakt med spaniel så 2020 är planen att vi åker till Italien och tävlar VM där. 

För mig är all träning med hundarna ett samarbete där vi jobbar som ett team tillsammans. Jag tränar uteslutande med ett belöningsbaserat kommunikationssätt som ger glada och effektiva hundar som älskar att jobba. För mig är det oerhört viktigt att mina valpköpare delar detta träningssätt med mig. 

Vattenprovet med Penny 2016. Godkänd

Phoebe och jag tränar linjetag. Foto Axel Echsenburg